Wat is tuinhout?

Bent u van plan een overkapping, veranda, tuinhuisje of een nieuwe schutting te plaatsen? Dan is de kans groot dat u deze van hout wilt maken. Tuinhout, welteverstaan. Maar wat is dit eigenlijk voor soort hout?

Tuinhout is geen specifieke houtsoort. Voor outdoor toepassingen kan gebruikgemaakt worden van verschillende houtsoorten. In de regel wordt gebruikgemaakt van hardhout, douglashout, grenenhout en vurenhout. Daarbij geldt dat hardhout en douglashout van nature al zo sterk zijn dat het gemakkelijk tien tot 25 jaar meegaat. De andere houtsoorten kunnen het best geïmpregneerd worden, voor een langere levensduur.

Toepassingen voor tuinhout

Met tuinhout kan vanalles gemaakt worden. Denk hierbij aan een schutting, tuinhuisje of overkapping. Maar ook een berging, blokhut, kapschuur, prieeltje, schuur, pergola of speeltoestel kan perfect van tuinhout gemaakt worden. Het geeft uw tuin een luxe en natuurlijke uitstraling.

Vakantiesluiting

In verband met de zomervakantie is ons bedrijf week 30 + 31 gesloten, dit houdt in dat we ook telefonisch en per mail niet bereikbaar zijn.
Houd u hier rekening mee?
Vanaf week 32 hopen we u weer van dienst te kunnen zijn.
Openingstijden gelden zoals vermeld op onze website (ma-do op afspraak, vrijdag en zaterdag open van 10.00-17.00 uur).
Het team van de Houtburcht wenst u een fijne zomervakantie!