Boomstamtafel Zwolle

Boomstamtafel ZwolleUPDATE MAART 2023: De Houtburcht gaat stoppen met de verkoop van boomstamtafels! Er zijn nog enkele showmodellen te koop, maar op = op!

 

Haal de natuur naar binnen! Met een boomstamtafel van De Houtburcht in uw woning in Zwolle heb jij een echte eyecatcher staan. Elke tafel is uniek. Dit komt omdat de tafel letterlijk wordt gemaakt van een boomstam. En geen enkele boom heeft dezelfde vormen en lijnen, waardoor we dus telkens bijzondere tafelbladen maken. De tafelbladen worden door ons met de grootste zorg handgemaakt.

Suar hout Boomstamtafel

Al sinds jaar en dag is de Houtburcht dealer van Suar boomstamtafels. Suar hout is een hardhoutsoort dat afkomstig is van de Albizia Saman boom, deze boom wordt ook wel de Regenboogboom genoemd. Het hout groeit snel en de bossen waaruit onze oogst komt is duurzaam beheerd. De bomen kunnen zo’n 25 meter hoog worden. Het is een prachtige houtsoort met een rijke dwarsnerf die meubelen een hele specifieke robuuste uitstraling geven.

Boomstamtafels in alle soorten en maten

Een prachtige boomstamtafel bij jou thuis in Zwolle moet natuurlijk wel helemaal naar jouw wens zijn. Bij Houtburcht kun je zelf je tafelblad kiezen. Je hebt keuze uit tafelbladen van 80 tot 130 centimeter breed en van 1.80 tot 6 meter lang. Elk tafelblad is uniek in kleur, draad en vorm. Je kunt kiezen voor een strakke vorm of juist een grillige vorm. Volg de knoesten en tel de jaarringen van jouw eigen buitengewone boomstamtafel. De tafel is verkrijgbaar met een houten of stalen onderstel. 

Geschikt voor binnen en buiten

Voordat het hout een meubelstuk wordt moet suarhout gedroogd worden in een oven. Het gedroogde hardhout is niet alleen stevig, maar ook duurzaam, slijtvast en bestand tegen rotting. Het perfecte hout voor een mooie eyecatcher in de keuken, op kantoor of onder de veranda. Omdat het hout bestand is tegen rotting is de tafel geschikt voor zowel binnen als buiten en heeft het een lange levensduur.

Boomstamtafel nabij Zwolle kopen

De Houtburcht in Kampen- vlakbij Zwolle- heeft een groot assortiment Boomstamtafels. We leveren de tafelbladen onbehandeld, maar het is ook mogelijk om ze te laten schuren en lakken. Kom gerust langs om de tafels te bekijken en kies jouw unieke tafelblad met houten of stalen onderstel. Heeft u vragen over de boomstamtafels die je beantwoord wilt hebben voor je van Zwolle naar Kampen rijdt? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar: 038-3331891